Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

                                                             ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ
Οι αρκτικοί λύκοι είναι γενικά μικρότεροι από τους γκρίζους λύκους, που είναι περίπου 3 έως 6 πόδια (0.9 έως 1.8 μ) πολύ συμπεριλαμβανομένης της ουράς τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Τα ύψη ώμων τους ποικίλλουν από 25 έως 31 ίντσες (63 έως 79 εκατ.) Οι αρκτικοί λύκοι είναι ογκωδέστεροι από τους γκρίζους λύκους, ζυγίζοντας συχνά πάνω από 100 λίβρες (45 κλ). Τα βάρη μέχρι 175 λιβρών (80 κλ) έχουν παρατηρηθεί στα ώριμα αρσενικά. Οι αρκτικοί λύκοι έχουν συνήθως τα μικρά αυτιά, τα οποία βοηθούν το λύκο να διατηρήσει τη θερμότητα σωμάτων.
Οι αρκτικοί λύκοι έχουν επιτύχει τις διάρκειες ζωής πάνω από 18 ετών στην αιχμαλωσία εντούτοις, στις άγρια περιοχές, η μέση διάρκεια ζωής είναι μόνο 7-10 έτη.

Κυνήγι

Αρκτικοί λύκοι, όπως όλους τους λύκους, κυνήγι στα πακέτα αυτοί συνήθως θήραμα επάνω Caribou και musk βόδια, αλλά θα σκοτώσει επίσης τα διάφορα Αρκτικοί λαγοί, σφραγίδες, βουνοχιονόκοτα και lemmings, καθώς επίσης και άλλα μικρότερα ζώα. Άλκες είναι επίσης κοινό θήραμα τα μακριά πόδια τους μπορούν να τους καταστήσουν αργούς και, κατά περιόδους, κολλημένους, στο παχύ χιόνι, αφήνοντας τους τρωτούς στις επιθέσεις από τα πακέτα λύκων. Λόγω της έλλειψης της βοσκής των εγκαταστάσεων, περιπλανώνται τις μεγάλες περιοχές για να βρούν το θήραμα μέχρι και πέρα από 2600 χλμ ² (1000 τετραγωνικά μίλια), και θα ακολουθήσουν caribou μετανάστευσης το νότο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το πρόσφατο μήκος σε πόδηα από μια άγρια φύση BBC που το αποδεικτικό πλήρωμα παρουσιάζει αρκτικό κυνήγι λύκων υδρόβια πουλιά.[1]

Αναπαραγωγή

Δείτε επίσης: Γκρίζοι αναπαραγωγικοί φυσιολογία λύκων και κύκλος ζωής
Κανονικά, μόνο το άλφα αρσενικό και το θηλυκό αναπαράγουν, αλλά στα μεγάλα πακέτα που άλλα μπορούν να ζευγαρώσουν επίσης. Λόγω της Αρκτικής permafrost χώμα και η δυσκολία που θέτει για να σκάψει τα κρησφύγετα, τα αρκτικά outcroppings βράχου χρήσης λύκων συχνά, τις σπηλιές ή ακόμα και τις ρηχές καταθλίψεις ως κρησφύγετα αντ' αυτού η μητέρα γεννά δύο ή τρία κουτάβια στα τέλη Μαΐου μέχρι στις αρχές τον Ιουνίου, για το α μήνας αργότερα από τους γκρίζους λύκους. Γενικά θεωρείται ότι ο χαμηλότερος αριθμός κουταβιών έναντι του μέσου όρου 4 έως 5 μεταξύ των γκρίζων λύκων οφείλεται στην έλλειψη του θηράματος στην Αρκτική. Γεννούν σε περίπου 63 ημέρες. Τα κουτάβια λύκων μένουν με τη μητέρα τους για 2 έτη.

Διανομή

Ο αρκτικός λύκος είναι το μόνο υποείδος Γκρίζος λύκος αυτός μπορεί ακόμα να βρεθεί πέρα από τον όλο την αρχική σειρά του, κατά ένα μεγάλο μέρος επειδή, στο φυσικό βιότοπό τους, αντιμετωπίζουν σπάνια τους ανθρώπους. Αλλά ο πληθυσμός τους μειώνεται αργά λόγω του κυνηγιού και του πυροβολισμού για τον αθλητισμό (από μια εναέρια τέχνη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου